fredag 7 juni 2013

It´s a burger kind of day!



Vad kan passa bättre en ljummen sommarkväll, än en hemmagjord hamburgare med lite coleslaw? Fick tyvärr inte tag på den nya hamburgerfärsen, grovmalen gjord på högrev, som jag ville prova. Men blev ju så gott ändå. Så vad byggde denna goda hamburgare? Jo, några skivor god emmentaler-ost, färsk tomat, en hemmagjord hamburgerdressing och läckert rosa inlagd rödlök! Hade högre förhoppningar på rödlöken, tyckte den var en aning för "vinägrig", men hur cool ser den inte ut?? Bara en sån sak! Ett tips är att prova med att öka sockermängden till 1 dl... Recepten kommer här:

Hamburgare

5-6 st.

800 g nötfärs eller hamburgerfärs
2 msk worcestershiresås
salt och peppar efter smak
olivolja till pensling

Blanda färsen med övriga ingredienser. Platta ut till lagom stora burgare. Pensla med olivolja innan grillning.

Hamburgerdressing

1 dl majonnäs
2 msk bostongurka
4 msk chilisås
salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra sig i kyl.

Inlagd rödlök

2 medelstora rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
1 msk salt
0,5-1 färsk chili

Skiva löken tunt. Blanda resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och sjud i ½-1 minut. Häll över i glasburk med lock och kyl i minst 4 timmar.

Gjorde inte egen coleslaw denna gång, men kan tipsa om Ica´s egen, jättegod och fräsch! Ett tips: godaste snabbmatskedjeburgaren jag ätit var i Dubai på Shake Shack! Närmaste Shake Shack från Sverige sett, finns i London. Så det e bara å åk!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar